17:34 Τρίτη 21 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Υφυπουργός Δικαιοσύνης: Μείωση του χρόνου έκδοσης δικαστικής απόφασης σε 2 από 4 χρόνια

Υφυπουργός Δικαιοσύνης: Μείωση του χρόνου έκδοσης δικαστικής απόφασης σε 2 από 4 χρόνια

Στην ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης στοχεύουν οι συνολικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης στους ποινικούς κώδικες και στον δικαστικό χάρτη της χώρας σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Μπούγα.

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής είπε πως με τις αλλαγές στους Κώδικες, τον νέο δικαστικό χάρτη αλλά και τον ψηφιακό μετασχηματισμό εκτιμάται ότι ο μέσος χρόνος έκδοσης μιας τελεσίδικης απόφασης θα πέσει στα 2 χρόνια από σχεδόν 4 που ισχύει σήμερα.

«Η αναμόρφωση του δικαστικού χάρτη είναι βαθιά τομή που πρέπει να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε παθογένειες και δικαστικά παράδοξα δεκαετιών. Για να καταστήσουμε άμεση και αποτελεσματική την Δικαιοσύνη. Είμαστε στην 146η θέση για την ταχύτητα έκδοσης απόφασης. Ο μέσος όρος είναι 1.400 ημέρες για έκδοση τελεσίδικης απόφασης” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπούγας για να προσθέσει “Με τις παρεμβάσεις στους Κώδικες, την αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών, τον νέο χάρτη και τον ψηφιακό μετασχηματισμό προσβλέπουμε ότι στο τέλος της τετραετίας θα πέσει ο μέσος χρόνος έκδοσης στα 2 έτη και ίσως να πιάσουμε τον ΜΟ της ΕΕ».

Ο υφυπουργός απαντώντας παράλληλα σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας με τον ΣΥΡΙΖΑ Μίλτο Ζαμπάρα αναφορικά με τις επικείμενες ανακατατάξεις των δικαστηρίων της περιοχής είπε μεταξύ άλλων “Δεν καταργείται κανένα από τα εφετεία που λειτουργούν στην χώρα. Το εφετείο Αγρινίου παραμένει. Με την ενοποίηση των δομών του πρώτου βαθμού θα βάλουμε 962 νέους δικαστές”

 

Πηγή: protothema.gr

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας