2:34 Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Η 85χρονη όμηρος Γιοτσεβέντ Λίφσιτς εξομολογείται: Πέρασα μια κόλαση στα χέρια της Χαμάς

Η 85χρονη όμηρος Γιοτσεβέντ Λίφσιτς εξομολογείται: Πέρασα μια κόλαση στα χέρια της Χαμάς

Η 85χρονη όμηρος Γιοτσεβέντ Λίφσιτς σε συνέντευξη τύπου στο Τελ Αβίβ ανέφερε ότι πέρασε μια κόλαση, περιγράφοντας πώς την απήγαγαν ένοπλοι της Χαμάς με μοτοσικλέτες.

Στο CNN αναφέρουν ότι την έφεραν στη Γάζα μέσα από μια διαδρομή που της προκάλεσε μώλωπες στο σώμα της. Υποστήριξε επίσης ότι δυσκολευόταν να αναπνεύσει.

«Οι άντρες της Χαμάς εισέβαλαν στα σπίτια μας. Χτύπησαν ανθρώπους, μερικούς απ’ αυτούς τους απήγαγαν. Δεν είχε σημασία αν απήγαγαν ηλικιωμένους ή νέους, ήταν μια πολύ οδυνηρή κατάσταση. Στη συνέχεια μας πήγαν στις εισόδους σπηλαίων. Φτάσαμε σε μια σήραγγα και περπατήσαμε για χιλιόμετρα σε βρεγμένο έδαφος. Υπάρχει ένα τεράστιο σύστημα τούνελ, σαν ιστός αράχνης».

«Όταν φτάσαμε εκεί (στη Γάζα), μας είπαν ότι ήταν άνθρωποι που πιστεύουν στο Κοράνι, ότι δεν θα μας έκαναν κακό. Αρχίσαμε να περπατάμε στις σήραγγες και φτάσαμε σε μια μεγάλη αίθουσα, όπου συγκεντρώθηκαν περίπου 25 άτομα. Μετά από δύο ή τρεις ώρες, χώρισαν πέντε από το κιμπούτζ μου και τους έβαλαν σε ξεχωριστό δωμάτιο. Είχαν δίπλα μας έναν από τους φρουρούς τους και έναν γιατρό», ο οποίος παρείχε ιατρική περίθαλψη καθώς και χάπια σε όσους το χρειάζονταν.

Η Γιοτσεβέντ Λίφσιτς υποστήριξε ακόμη ότι η ισραηλινή κυβέρνηση ξόδεψε δισεκατομμύρια για τον συνοριακό φράχτη, αλλά δεν έκανε τίποτα για να εμποδίσει τη Χαμάς να περάσει.

Την ίδια στιγμή, δεν παρέλειψε να επικρίνει τις Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) τονίζοντας ότι δεν έλαβαν αρκετά σοβαρά υπόψη την απειλή της Χαμάς πριν από τις επιδρομές τους τα ξημερώματα της 7ης Οκτωβρίου. Υποστήριξε ότι η οργάνωση είχε προειδοποιήσει εβδομάδες πριν, στέλνοντας «μπαλόνια με φωτιά και καίγοντας τα χωράφια μας. Οι IDF δεν το πήραν αυτό στα σοβαρά».

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας