19:27 Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Χαμόγελο του Παιδιού: Δύο παιδιά εξαφανίζονται κάθε τρεις ημέρες ενώ ανά δύο εξαφανίζεται ένας ενήλικας - Αποκαλυπτικά στοιχεία

Χαμόγελο του Παιδιού: Δύο παιδιά εξαφανίζονται κάθε τρεις ημέρες ενώ ανά δύο εξαφανίζεται ένας ενήλικας - Αποκαλυπτικά στοιχεία

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία για τις εξαφανίσεις παιδιών και ενηλίκων που έδωσε στη δημοσιότητα το Χαμόγελο του Παιδιού, με αφορμή την εκδήλωση που πραγματοποίησε στο Ζάππειο.

Δύο παιδιά εξαφανίζονται κάθε τρεις ημέρες ενώ ανά δύο ημέρες εξαφανίζεται ένας ενήλικας, σύμφωνα με το «Χαμόγελο του Παιδιού» αλλά και με στοιχεία που συνέλεξε σε συνεργασία με άλλους ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς που δίνουν καθημερινά τιτάνιο αγώνα για τον εντοπισμό εξαφανισμένων ανθρώπων.

Τα στοιχεία του οργανισμού, είναι αποκαλυπτικά καθώς το 2023, πραγματοποιήθηκαν 8.354 τηλεφωνικές κλήσεις στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000 ενώ δηλώθηκαν και αναζητήθηκαν 186 παιδιά και 160 ενήλικες.

Όσον αφορά το 1ο τετράμηνο της φετινής χρονιάς, οι κλήσεις στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000 έφτασαν στις 3.814, ενώ την ίδια περίοδο εξαφανίστηκαν 81 παιδιά και 50 ενήλικες.

Η 25η Μάϊου είναι η «Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά» και το «Χαμόγελο του Παιδιού», διοργάνωσε για 20ή χρονιά, εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο, παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος ανέφερε: «Θα ήθελα να συγχαρώ όλους όσοι επιμένουν να υπηρετούν την Κοινωνία Πολιτών, να τη συντηρούν, να τη διατηρούν, να την ενισχύουν και να την υπηρετούν. “Το Χαμόγελο του Παιδιού” ανήκει σε αυτούς».

Ο υπουργός μίλησε για τη δράση που έχει αναπτύξει η αστυνομία, τις μεθόδους που ακολουθούνται για τον εντοπισμό εξαφανισμένων παιδιών αλλά και το υψηλό επίπεδο συνεργασίας ΕΛ.ΑΣ. και ιδιωτικών φορέων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Χτυπούσε τα ανήλικα παιδιά του στη μέση του δρόμου – Τα έσωσαν περαστικοί

Συναγερμός για την εξαφάνιση της 17χρονης Μαρίας – Φιλοθέης από νοσοκομείο στο Ηράκλειο Κρήτης

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας