2:05 Τρίτη 28 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Ρωσία: Κατασχέθηκαν εκρηκτικά από την Ουκρανία, που βρίσκονταν κρυμμένα μέσα σε θρησκευτικές εικόνες

Ρωσία: Κατασχέθηκαν εκρηκτικά από την Ουκρανία, που βρίσκονταν κρυμμένα μέσα σε θρησκευτικές εικόνες

Η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέσχεσε δεκάδες κιλά εκρηκτικών προερχομένων από την Ουκρανία, τα οποία βρέθηκαν κρυμμένα μέσα σε ορθόδοξες εικόνες σε φορτίο που είχε διέλθει μέσω ΕΕ.

Η κατάσχεση έγινε στη διάρκεια επιθεώρησης φορτίου θρησκευτικών εικόνων και αντικειμένων στην περιφέρεια του Πσκοφ, στη βορειοδυτική Ρωσία, στα σύνορα με τη Λετονία, αναφέρει η FSB σε ανακοίνωσή της.

Η υπηρεσία αυτή εξέφρασε την ικανοποίησή της που έδωσε τέλος στη “διασυνοριακή διακίνηση μέσω χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκρηκτικών προερχόμενων από την Ουκρανία”.

Σύμφωνα με την FSB, τα εκρηκτικά μεταφέρθηκαν στη Ρωσία από την Ουκρανία μέσω της Ρουμανίας, της Ουγγαρίας, της Σλοβακίας, της Πολωνίας, της Λιθουανίας και της Λετονίας.

Συνολικά κατασχέθηκαν 70 κιλά αυτοσχέδιων εκρηκτικών, όπως και αυτοσχέδιων μηχανισμών “που ήταν κρυμμένοι σε εικόνες και ήταν έτοιμοι για χρήση”, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ένας ύποπτος που είναι ύποπτος για εμπλοκή στη διακίνηση συνελήφθη, προστίθεται στην ανακοίνωση της FSB, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.

‘Όλοι οι διοργανωτές και συνεργοί αυτού του εγκλήματος, συμπεριλαμβανομένων ξένων πολιτών, θα αποτελέσουν αντικείμενο εντάλματος έρευνας και θα διωχθούν σύμφωνα με το ρωσικό δίκαιο”, διαβεβαίωσε η FSB.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίθεση της Ρωσίας εναντίον υποδομών κοντά στη Ντνίπρο της Ουκρανίας

Ρωσία: Δύο χρόνια φυλακή σε δημοσιογράφο επειδή επέκρινε τον πόλεμο στην Ουκρανία – Άλλοι πέντε δημοσιογράφοι συνελήφθησαν στη Μόσχα

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας