1:42 Κυριακή 23 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

ΔΟΥ Χαλκίδας: Η πολυτελής ζωή με τα "κέρδη" από τους εκβιασμούς - "Εγκέφαλος" η διευθύντρια, έπαιρνε και μοίραζε τα χρήματα

ΔΟΥ Χαλκίδας: Η πολυτελής ζωή με τα "κέρδη" από τους εκβιασμούς - "Εγκέφαλος" η διευθύντρια, έπαιρνε και μοίραζε τα χρήματα

Tαξίδια, χιλιάδες ευρώ μέχρι και σπίτι με πισίνα,  μέσω των εκβιασμών φέρεται ότι ζούσαν οι προϊστάμενοι (διευθύντρια και υποδιευθυντής) και υπάλληλοι της ΔΟΥ Χαλκίδας που συνελήφθησαν με την κατηγορία της διαφθοράς. Μάλιστα, η διευθύντρια φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης. Οι ίδιοι σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω με μετρητά, μετά από καταγγελία.

Προηγήθηκε καταγγελία σε βάρος δύο υπαλλήλων, οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους, εκβίαζαν πολίτες και λάμβαναν χρηματικά ποσά, ώστε να μην μπλοκάρουν διαδικασίες επιστροφής χρημάτων σε δικαιούχους ή να μην εμφανίζουν τις οφειλές που έδιναν. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές η καταγγελία έγινε το Νοέμβριο του 2023 από πολίτη που εκβιάστηκε να δώσει 5.000 ευρώ για να μην μπλοκάρουν επιστροφή φόρου.

Η εγκληματική οργάνωση που αποτελούταν τόσο από τους 5 εφοριακούς υπαλλήλους όσο και από δύο ιδιώτες (λογιστές – διεκπεραιωτές), εξαρθρώθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας. Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 21 Μαΐου 2024, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν τα συνολικά 7 μέλη της – εκ των οποίων οι 5 υπάλληλοι και οι 2 ιδιώτες – ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα 6 άτομα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος, εκβίαση και απόπειρα αυτής κατ’ επάγγελμα, δωροδοκία υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση και όπλα.

Με απόφαση που υπέγραψε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, οι συλληφθέντες υπάλληλοι της ΑΑΔΕ τέθηκαν σε προσωρινή αργία ενώ διατάχθηκε και πειθαρχική έρευνα.

«Εγκέφαλος» η προϊσταμένη και ο τρόπος δράσης

Όπως προέκυψε, τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2023, τα μέλη των οργανώσεων προέβαιναν σε διευκολύνσεις, παραλείψεις ή πράξεις διαδικασιών εφοριακής αρμοδιότητας που αναφέρεται στα υπηρεσιακά τους καθήκοντα ως υπαλλήλου, καθώς και σε εκμεταλλεύσεις επιχειρήσεων, εκμεταλλεύονται την ιδιότητά τους, απαιτώντας χρηματικά ποσά. αντίτιμο, ώστε να διεκπεραιωθούν φορολογικές τους εκκρεμότητες.

Η αρχηγός της οργάνωσης, η προϊσταμένη των υπαλλήλων, είχε αναλάβει τον συντονισμό της λήψης και τη διανομή στα υπόλοιπα μέλη των χρηματοοικονομικών ποσών. Παράλληλα, εξασφάλιζε κατάλληλες πληροφορίες σχετικά με τις εταιρείες, για τη συνέχιση της εγκληματικής τους δράσης, ενώ επικοινωνούσε με την υποομάδα.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκε πολίτης που εισήλθε σε κτήριο Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.), κρατώντας φάκελο, ο οποίος βρέθηκε στην κατοχή υπαλλήλου και περιείχε το ποσό των -10.000- ευρώ .

Τι βρέθηκαν στις έρευνες

Σε επακόλουθες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, οχήματα, καθώς και στην κατοχή των κατηγορουμένων, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • το συνολικό χρηματικό ποσό των -78.795- ευρώ,
  • -10- κινητές τηλεφωνικές συσκευές,
  • -4- σημειωματάρια με χειρόγραφες σημειώσεις,
  • πλήθος φωτοαντιγράφων εφοριακών υποθέσεων και
  • δίκαννο κυνηγετικό όπλο, για το οποίο δεν υπήρχε άδεια κατοχής.

Από τις έως τώρα έρευνες, έχουν εξιχνιαστεί -17- περιπτώσεις εκβιασμών, από την οργάνωση της οργάνωσης αποκόμισε παράνομο όφελος ύψους -95.600- ευρώ, σε διάστημα τριών μηνών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.          διευθύντρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοκ στη Βάρδα: Τραγικός θάνατος για ηλικιωμένη – Την καταπλάκωσε καγκελόπορτα

Καιρός: Το φαινόμενο της «Ψυχρής Λίμνης» αλλάζει το σκηνικό – Πότε έρχονται βροχές και καταιγίδες

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας