3:16 Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Κεραμέως: Μέχρι χθες βράδυ είχαν καταφθάσει στο ειδικό εκλογικό κέντρο πάνω από 30.000 επιστολικές ψήφοι

Κεραμέως: Μέχρι χθες βράδυ είχαν καταφθάσει στο ειδικό εκλογικό κέντρο πάνω από 30.000 επιστολικές ψήφοι

Ιδιαίτερη αναφορά στην επιστολική ψήφο για τις επικείμενες ευρωεκλογές, αλλά και στη συνεργασία με την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση, έκανε η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας σήμερα στο θεματικό συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, «Οι Περιφέρειες μπροστά στις προκλήσεις: Θεσμική Θωράκιση – Αγροτική Ανάπτυξη», που πραγματοποιείται στην Πάτρα.

H Νίκη Κεραμέως ευχαρίστησε «εκ προοιμίου για την καίρια συμβολή όλων των Περιφερειών και όλων των Δήμων της χώρας στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου» και προσέθεσε: «Μία εκλογή αναμέτρηση, η οποία έχει μία ιδιαιτερότητα φέτος και αυτή η ιδιαιτερότητα είναι η εφαρμογή της επιστολικής ψήφου, για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας. Συμβολικά, αυτή η εφαρμογή τυχαίνει να γίνεται στα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας, και είναι η πρώτη φορά που δεν υπάρχει κανένα πρακτικό εμπόδιο στην άσκηση του δικαιώματος ψήφου».

Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «202.000 Έλληνες πολίτες από 128 χώρες έχουν εγγραφεί για να ψηφίσουν, μέσω επιστολικής ψήφου, για πρώτη φορά και ήδη έχει παραδοθεί περίπου το 94% αυτών των επιστολικών ψήφων απ΄ άκρη σε άκρη σε κάθε γωνιά του πλανήτη».

«Τις προάλλες», συνέχισε, «ένας συμπατριώτης μας από τον αρκτικό κύκλο κατέθετε πώς ακριβώς είχε λάβει την επιστολική ψήφο και είχε ήδη καλέσει τον κούριερ για να ψηφίσει, διαφορετικά θα έπρεπε να είχε διασχίσει 1.100 χιλιόμετρα για να πάει στο πλησιέστερο προξενείο, ώστε να ψηφίσει».

Επίσης, η υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι «παρότι μιλάμε για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου η πραγματικότητα είναι ότι ο κόσμος έχει αρχίσει να ψηφίζει», προσθέτοντας: «Μέχρι χθες το βράδυ είχαν ήδη καταφθάσει στο ειδικό εκλογικό κέντρο επιστολικής ψήφου που έχουμε οργανώσει στο Περιστέρι της Αττικής πάνω από 30.000 ψήφοι και αναμένονται χιλιάδες ψήφοι κάθε μέρα, πλέον, γιατί κάθε Έλληνας πολίτης όπου και αν αυτός βρίσκεται, είτε στο εξωτερικό, είτε στο εσωτερικό, διευκολύνεται στην άσκηση του δικαιώματος ψήφου».

Σε αυτό το σημείο η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι «η επιστολική ψήφος είναι μία κατάκτηση της Δημοκρατίας και όπως έχει πει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προτεραιότητά μας θα είναι μετά τις ευρωεκλογές να φέρουμε προς συζήτηση στη Βουλή την επέκταση της επιστολικής ψήφου και στις εθνικές εκλογές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νίκος Χαρδαλιάς: «Οι 7 άξονες που θα καταστήσουν την Αττική πρώτη “πράσινη” Περιφέρεια της Ελλάδας»

Άδωνις: Τσίπρας και Κοτζιάς να ζητήσουν γονατιστοί συγγνώμη για τη Συμφωνία των Πρεσπών

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας