20:14 Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Άδωνις: Τσίπρας και Κοτζιάς να ζητήσουν γονατιστοί συγγνώμη για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Άδωνις: Τσίπρας και Κοτζιάς να ζητήσουν γονατιστοί συγγνώμη για τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Οι κ.κ. Κοτζιάς και Τσίπρας πρέπει να ζητήσουν γονυπετώς συγγνώμη από τον Ελληνικό λαό για την Συμφωνία των Πρεσπών», υπογραμμίζει, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας για τις πρόσφατες εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία, ο υπουργός Υγείας υποστήριξε πως «αυτά που συμβαίνουν στη Βόρεια Μακεδονία με το VMRO είναι μια απόλυτη δικαίωση της Νέας Δημοκρατίας και των θέσεων της. Εμείς λέγαμε και λέμε πως είναι μια πολύ κακή συμφωνία. Η συμφωνία δεν έχει προβλέψει πολλά πράγματα. Είναι ελλιπής και ετεροβαρής. Μόνο αφελής είναι δυνατό να πιστέψει πως πρόκειται για καλή συμφωνία».

«Το άρθρο 19 προβλέπει την καταγγελία της, αν ένα μέρος την παραβιάζει», πρόσθεσε ο Ά. Γεωργιάδης. «Η τήρηση της συμφωνίας σημαίνει και σεβασμό του άρθρου 19. Η Ελλάδα τηρεί τη συμφωνία, άρα και το άρθρο 19. Από τη στιγμή που η Β. Μακεδονία συνεχίσει να είναι προκλητική, τότε η καταγγελία της συμφωνίας είναι υποχρεωτική.

Οι κ. κ. Κοτζιάς και Τσίπρας πρέπει να ζητήσουν γονυπετώς από το λαό. Είναι μνημείο κακής συμφωνίας. Δεν περικλείει ένα άρθρο για τις συνέπειες της παραβίασής της. Οι κ.κ. Κοτζιάς και Τσίπρας προχώρησαν σε αυτή τη συμφωνία, επειδή τους πίεσαν οι Αμερικανοί και αυτοί υποχώρησαν. Έκαναν το χατίρι της Αμερικής.

Και επειδή γιατί έκαναν τη συμφωνία κοιτώντας προς τα μέσα, δηλαδή πώς θα δημιουργήσουν πρόβλημα στη ΝΔ. Και πλέον, η πολιτική ηγεσία της γειτονικής χώρας παραβιάζει κατάφωρα τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να κινηθεί με άκρως προσεκτικό τρόπο», κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανδρέας Λοβέρδος: Αν η γιαγιά μου…

Σκρέκας: Έως και 15% μπορεί να κερδίσει ο καταναλωτής χρησιμοποιώντας την πλατφόρμας του e-katanalotis

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας