19:16 Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Βουλγαρία: Πάνω από 18.000 οι Ελληνικές Εταιρείες με επιχειρηματική δράση στη Χώρα

Βουλγαρία: Πάνω από 18.000 οι Ελληνικές Εταιρείες με επιχειρηματική δράση στη Χώρα

Πάνω από 18.000 ελληνικές εταιρείες δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στη Βουλγαρία και το συνολικό ποσό των επενδύσεων από την Ελλάδα ανέρχεται σχεδόν σε 6 δισ. λέβα, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας και Βιομηχανίας, Νίκολα Στογιάνοφ, κατά τη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους ελληνικών επιχειρήσεων στη χώρα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του σχήματος «πρόγευμα για επενδυτές», το οποίο θεσπίστηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Οικονομίας. Ο Έλληνας πρεσβευτής Αλέξιος-Μάριος Λυμπερόπουλος μετείχε επίσης στη συζήτηση.

Σχεδόν το 46% των ελληνικών επιχειρήσεων βρίσκεται στο Μπλαγκόεβγκραντ, το 39% στη Σόφια, το 7% στο Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη), το 2% στο Χάσκοβο και το 6% σε άλλες περιοχές της Βουλγαρίας.

Ο υπουργός Νίκολα Στογιάνοφ υπογράμμισε ότι καθώς οι ελληνικές επιχειρήσεις παρέχουν περισσότερες από 60.000 θέσεις εργασίας στη Βουλγαρία, είναι σημαντικό να υπάρχει ένας επιχειρησιακός σύνδεσμος και να συζητούνται όλες οι δυσκολίες.

«Η Βουλγαρία και η Ελλάδα μπορούν επίσης να συνεργαστούν για την προσέλκυση μεγάλων ξένων επενδυτών. Για να επιτευχθεί αυτό, το πιο σημαντικό προαπαιτούμενο είναι να μην βλέπουμε ο ένας τον άλλον ως ανταγωνιστή, αλλά ως εταίρο», πρόσθεσε ο Στογιάνοφ.

Για το 2022 αναφέρεται ανάπτυξη σχεδόν 30% στο εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών. Ο Στογιάνοφ συνεχάρη τους εκπροσώπους των ελληνικών επιχειρήσεων στη Βουλγαρία, με αξία ρεκόρ 5,9 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σκρέκας: Έως και 15% μπορεί να κερδίσει ο καταναλωτής χρησιμοποιώντας την πλατφόρμας του e-katanalotis

ΑΑΔΕ: Άνοιξε την πλατφόρμα και περιμένει τους αμφισβητίες του τεκμαρτού εισοδήματος

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας