3:36 Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Ξένα ΜΜΕ για Κασσελάκη: Πρώην συνεργάτης της Goldman Sachs και αρχάριος της πολιτικής, νέος ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Ξένα ΜΜΕ για Κασσελάκη:  Πρώην συνεργάτης της Goldman Sachs και αρχάριος της πολιτικής, νέος ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Στο γεγονός ότι δεν έχει εμπειρία στον «στίβο» της πολιτικής εστιάζουν τα ξένα ΜΜΕ στα δημοσιεύματά τους για τη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο πρώην συνεργάτης της Goldman Sachs και αρχάριος της πολιτικής Στέφανος Κασσελάκης εξελέγη ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ελπίζει σε μια επάνοδο μετά τη βαριά ήττα στις εκλογές», αναφέρει το Reuters.

Στο δημοσίευμα σημειώνει μεταξύ άλλων πως «ο 35χρονος που περιγράφει τον εαυτό του ως αυτοδημιούργητο εφοπλιστή» έχει «μικρή πολιτική εμπειρία» και υπενθυμίζει πως ήταν υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν εξελέγη.

«Ένας αρχάριος της πολιτικής εξελέγη νέος ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης», αναφέρει το Associated Press για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο σημειώνει πως ο 35χρονος επιχειρηματίας δεν έχει πολιτική εμπειρία, ήταν κάτοικος Μαϊάμι και «άγνωστος στους Έλληνες μέχρι τη στιγμή που μπήκε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας».

Η υποψηφιότητά του «ενόχλησε την παλιά φρουρά και την αριστερή πτέρυγα» του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει το δημοσίευμα, κάνοντας αναφορά σε επικριτικές δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου. «Αλλά τα απλά μέλη του κόμματος, προφανώς ήθελαν μια αλλαγή», επισημαίνει το Associated Press.

Ο Guardian από την άλλη, γράφει για τον Στέφανο Κασσελάκη πως το «outsider» που «δεν είχε καμία προηγούμενη εμπειρία στην ελληνική πολιτική» αναδείχθηκε νικητής της κούρσας για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η νίκη κάνει τον κ. Κασσελάκη «έναν από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στην Ελλάδα», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα που μεταξύ άλλων σημειώνει πως ο νέος πρόεδρος έχει δείξει ότι θα κάνει ριζικές αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ, «μια προοδευτική συμμαχία που περιλαμβάνει μαρξιστές, ευρωκομμουνιστές, οικολόγους και σοσιαλδημοκράτες».

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας